Overige knutsels die niet in een vaste categorie passen.

Alles kan, met een laser!

Door sebastius op woensdag 8 juni 2016 21:24 - Reacties (11)
Categorie: Overig, Views: 7.773

Ik ga zonder enige schroom reclame maken voor een kickstarter. Dat je het even weet.

https://www.kickstarter.c...creator/fabcreator-lasers

FabCreator zit nu een tijdje in hetzelfde gebouw als de hackerspace die ik regelmatig bezoek. Twee toffe enthousiastelingen bouwen lasercutters en willen er nu de wereld mee veroveren. De machines hebben wij zien ontstaan en ze zijn zeer indrukwekkend! Ze zijn wat duurder dan de standaard Chinaplof machines maar je krijgt er heel wat meer voor (werkoppervlak, laser-kwaliteit, bouwkwaliteit, support etc).

Neem een kijkje, schaf er eentje aan, of raadt hem aan op de zaak. Ik vind ze tof!

http://www.fabcreator.com/images/twitter%20bannerhq-crop-u21675.jpg

DM van Sinterklaas!

Door sebastius op donderdag 4 december 2014 21:23 - Reacties (23)
Categorie: Overig, Views: 6.219

Gisteren kreeg ik een DM van Sinterklaas:Ik was echt blij verrast! Superleuk!
Ik lag, flauw gezegd, in een deuk.

ik vraag me af welk redactielid de hulpsinterklaas is

En vandaag kwam met postpiet:

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7776_zps48e74afb.jpg

Een prachtige T(weakers) chocoladeletter, mishandeld door de posterij
Een handige powerbank oftewel een oplaadbare batterij
Voor mijn beeldscherm een doek
Een pen en een professioneel notitieboek

De Macbook Pro zie ik nog tegemoet
En hopelijk als ik er mee klaar ben doet ie het weer goed.

Een gave aanmoediging om vooral door te gaan
Niet dat ik van plan was te stoppen, daar kun je van op aan.

Aan de redactie
stuurde ik onderstaande reactie
Beste Sint en redactie,

Wat een toffe actie.

Bedankt voor deze blijk van waardering,
Ik vind het een hele verering

De prachtige letter is gesneuveld in de post,
Maar niets wat een kleine reparatie oplost.

Of ik dat ga doen is nog maar de vraag,
Misschien verdwijnt ie te vroeg in mijn maag.
[edit]

Ik krijg net te lezen dat tien Tweakers op deze manier zijn verwend.
Zo'n eer voor mij, dat is echt ongekend.

Nieuw OS TimeCapsule

Door sebastius op vrijdag 6 april 2012 23:00 - Reacties (5)
Categorie: Overig, Views: 3.491

Vandaag heeft onze timecapsule een upgrade gekregen naar het nieuwe os:paws4.0. Ik moet zeggen dat hoewel ik niet om deze automatische upgrade gevraagd heb, ik er zeer tevreden over ben. De TimeCapsule draait stukken beter en het visuele aspect is flink verbeterd! Ik raad jullie aan snel ok deze upgrade uit te voeren.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/e25058cf.jpg

Mijn TC met Paws4.0(codenaam Gizmo) geinstalleerd!

[dolfijnen] Vriendin door naar ronde 2

Door sebastius op maandag 5 maart 2012 20:07 - Reacties (35)
Categorie: Overig, Views: 5.425

dit is een vervolg op
Bas z'n knutselblog: [stem] mijn vriendin naar de dolfijnen!

Beste collega-tweakers,

vandaag kreeg mijn vriendin het volgende bericht:
Beste (vriendin van Sebastius),

Van harte gefeliciteerd! Je hebt je opgegeven voor de wedstrijd ‘Word jij dolfijnentrainer voor één dag’. We hebben jou gekozen als kandidaat uit meer dan 1000 aanmeldingen. Hiermee ben jij één van de 101 gelukkigen, die kans maken om zijn of haar droom te verwezenlijken.

Wij willen je uitnodigen om op woensdag 7 maart 2012 naar het Dolfinarium te komen. Die dag zijn er achtereenvolgens:

1) Fitheidstest
Bij deze test zul je in beweging moeten komen. Het gaat hierbij niet alleen om de snelste en sportiefste deelnemer, ook je kennis wordt op de proef gesteld.

Na deze test zullen er 50 kandidaten afvallen. De overige deelnemers gaan door met:

2) Presentatie
De overgebleven deelnemers krijgen 45 seconden om zich te presenteren voor een jury. Waarom wil jij dolfijnentrainer voor één dag worden en waarom moet het Dolfinarium jou kiezen? Wees creatief en houd er rekening mee dat er geen geluidsinstallatie beschikbaar is. Dit kun je uiteraard thuis al voorbereiden.

Na deze test worden door een deskundige jury 10 kandidaten gekozen, die op woensdag 14 maart aanwezig moeten zijn voor het vervolg van de wedstrijd.

[..]
Met vriendelijke groet,
Dolfinarium
En dat was echt niet gelukt zonder jullie! Gasten, onwijs bedankt!

http://94.100.121.50/1286400001-1286450000/1286415701-1286415800/1286415774_6_Wqry.jpeg

Lieve printerfabrikant

Door sebastius op dinsdag 1 maart 2011 21:41 - Reacties (21)
Categorie: Overig, Views: 4.782

Lieve printerfabrikant,

Er moet me het een en ander van het hart. Laten we positief beginnen: ik vind het prachtig dat ik thuis een schitterende foto uit kan printen. Een werkstukje knalt zo er uit. Het is een fijne luxe om te hebben. Ik heb nauwelijks last van vastlopers of andere rare dingen. Maar ik heb toch wel een paar opmerkingen...

De keuze is reuze. Dat kun je zeker zeggen over printers. In een gemiddelde winkel staan wel 20 tot 30 modellen van een paar fabrikanten. Zijn er nou echt zo veel verschillende consumenten of is het meer een 'ik zorg dat er meer printers van mijn merk staan dan van de concurrent'? Kan het niet wat simpeler? Een budgetmodel dat print en klaar ermee, een normale 'gezins'printer en een luxemodel dat ook een scanfunctie heeft (ik sla de laserprinter over voor het gemak).

In de tijd van de parallelle poort was een 25polige kabel nodig die best prijzig was. Het was logisch om geen kabel bij te leveren, dan had de klant zelf keuze over de lengte. Maar tegenwoordig kost een USB kabeltje eigenlijk niks meer. Waarom levert U niet gewoon een standaard maatje mee? Ook al hebben veel huishoudens vast wel bergen USB kabels, het voelt gewoon waardeloos dat je je nieuwe printer niet direct kunt gebruiken.

Sinds jaar en dag is de inktcartridge de winstpakker van de fabrikant. De printer is praktisch gratis, terwijl een milliliter inkt meer kost dan een milliliter goud (en nog wel wat). Voorheen zat de printkop in de cartridge geïntegreerd en was een hogere prijs een beetje gerechtvaardigd. Inmiddels is de printkop weer onderdeel van de printer en niet van de cartridge; de waarde van de cartridge is in mijn optiek gedaald. Vroeger kocht ik een nieuw patroon als de oude helemaal verdroogd was en mijn printer was weer als nieuw. Dat gaat niet meer: ik moet een losse printkop aanschaffen (voor zover beschikbaar). Kunnen de prijzen van printers en cartridges weer reeel worden? Dus een duurdere aanschaf waar we langer mee doen en een goedkopere cartridge die beter reflecteert wat er nou eigenlijk verkocht wordt: een paar druppels vloeistof. Een wat rianter volume in de cartridge zou ook fijn zijn trouwens. Oh en houd alsjeblieft op met die onzinnige wapenwedloop met chips op de cartridge: zorg voor een normale prijs, dan komt de consument vanzelf wel weg bij de 'piratencartridges'.

Maar mijn grootste ergernis is nog wel de hele drivers en software onzin. Ik heb nu meerdere generaties CD printsoftware meegemaakt: er is in 5 jaar NIETS veranderd, het is nog steeds een houterig onprettig ontwerpprogramma. Korrelig beeld, geen realistische weergave van de printout. Dezelfde rommel wordt nog steeds meegeleverd. Drivers voor mijn Mac doen geen dubbelzijdig printen. Extra software met allemaal leuke functies werkt even rampzalig (ik heb ook ruime Windows ervaring, het was even waardeloos). Zorg nou dat de software even mooi werkt als de printout is. Dus budget software bij het budgetmodel, en luxe software bij een luxe printer.

Bedankt,

Bas