Achtergrondinformatie van mij, de blog, mijn inspiratie, dagelijkse beslommeringen etc etc.

Een regenachtige vakantiedag

Door sebastius op maandag 18 juli 2011 11:09 - Reacties (12)
Categorie: Over, Views: 3.524

Vandaag is een gekke dag. M'n vriendin is naar haar nieuwe baan en ik zit thuis. Ik heb vakantie. Een weekje. Het voelt erg raar.

Mijn studie(s) hebben in totaal 10 jaar gekost. De zomervakantie werkte ik om de boel te bekostigen. Ik had eigenlijk nooit vakantie. De laatste jaren had ik wel wat 'vakantie' maar die besteedde ik aan mijn afstudeerstage en studeren. Zelfs afgelopen december (ik had bijna een maand aan vrije dagen in een keer opgemaakt) bleef ik maar bezig. En tijdens mijn weekje NewYork/Orlando zat ik toch in de stress met werkstukken die nagekeken werden etc.

Nu ben ik afgestudeerd. Alles is klaar. Geen werkstuk of tentamen meer te doen. Mijn vakantie is nu echt vakantie. Leeg.

Natuurlijk heb ik gewoon huishoudelijke dingen en moet er nog een beetje administratie gedaan worden, maar dat is het dan ook. De afgelopen weekenden zijn de kasten uitgemest: eerst de studieboeken/papieren en eergisteren de kledingkast. Alles opgefrist en vervangen. Nog nooit heb ik zo'n garderobe-uitgave in een dag gedaan...

Het was ook nodig ook. Ik heb ongeveer 8 vuilniszakken vol met versleten kleding weggekeild. Een groot deel gebruikte ik sowieso al niet meer, en de rest zag er ook niet meer uit. Nu is alles weer netjes, met kleur en met prints ipv vage verfresten. Een mooie start voor een nieuwe baan, die over 4 weekjes begint.
Wildfire schreef op maandag 18 juli 2011 @ 11:50:
Eens kijken, over vier weken je nieuwe baan en je hebt een weekje vakantie nu. Dat laat nog drie weken over met... wat? Alsnog vakantiewerk ofzo? :)
Ik werk na deze week nog twee weken bij de NSO/BSO (vakantieopvang 4-12 jaar). Daarna een weekje 'vrij' (voorbereiden nieuwe schooljaar).

Maar nu is dus alles klaar. Hoe ga ik deze week in hemelsnaam vullen?

Ik wilde vandaag beginnen met heerlijk uitslapen. Dat ging niet, mijn vriendin moest om kwart voor 7 er uit en dat betekende dat haar WakeUpLight mij al vanaf kwart over 6 wakker hield. Liefde maakt een hoop goed zullen we maar denken.

Nu zit ik, en misschien vind je het vreemd, een groot model van Lego te bouwen. Ik heb een jaartje terug op een suffe zomermiddag besloten 'fuck it, ik wil weer es wat bouwen van Lego'. Zodoende heb ik een tweetal grote (en een paar kleine) dozen aangeschaft. Ze stonden alweer een tijdje in de kast (in onderdelen) en om mijn vakantie te vieren dacht ik de boel weer eens op te bouwen.

http://www.superspeelgoed.nl/catalog/images/8295-1.jpg

Lego is echt genieten voor mij. Gewoon simpel plaatjes volgen en wat moois bouwen. Daarna slopen en zelf wat uitvinden. Hier ben ik met de nieuwe stijl van Lego Technik nog niet helemaal in geslaagd. Het materiaal is veelzijdiger ten opzichte van dat uit mijn kindertijd maar dat maakt het ook echt pittiger om iets mee te bouwen.

Ondertussen geniet ik van wat vrolijke muziek. Er staat van alles op, maar een paar nummers wil ik jullie niet onthouden:The Baseballs heb ik een tijdje terug ontdekt en ik vind het geweldig. Op de een of andere manier wordt ik ontzettend vrolijk van lekker drukke 'rock and roll'. Het leukste vind ik dat de Baseballs moderne nummers omzetten naar die oude stijl.

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=LkrDXnigZWI]

Within Temtation draait bij mij al mee sinds hun eerste 'bekende' album: Mother Earth. Dit nummer komt van hun nieuwste 'plaat' en ik vind hem gewoon gaaf.Swing When You're Winning is een leuk album van Robbie Williams. Wederom: oude muziek, nieuw jasje. Gaaf nummer.

Maar er staat nog veel meer op, van The Beatles tot Iron Maiden :P

Voor de rest van de week heb ik nog niet echt een plan. Dat op zich is eigenlijk ook wel lekker. Ik wil in ieder geval die webcam met een arm van afgelopen week een nieuwe kans geven met betere spullen en een beter plan. Verder ga ik lekker experimenteren met koken en komen er nog wat modellen van Lego weer in elkaar.

Een regenachtige vakantiedag. Niks moet, alles mag. Pokkeweer buiten, heerlijk. Je zou bijna een blik snert aanbreken ;)

Voorstellen Knutselblog

Door sebastius op donderdag 2 april 2009 23:40 - Reacties (4)
Categorie: Over, Views: 3.107

Voordat ik aan het daadwerkelijke knutselen ga beginnen is het misschien handig om mezelf voor te stellen.

ASL: 27, M, Den Haag

Klaar!

Lees verder »