Project Popcorn: lekkere leesstoelen in de klas! Deel 1!

Door sebastius op vrijdag 17 augustus 2012 20:50 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 4.841

Het nieuwe schooljaar is zo'n beetje aan het beginnen. Alle klassen worden weer ingericht en dat is een hoop werk. Zeker voor mijzelf: ik krijg nu voor het eerst mijn echte eigen klas. Vier dagen per week heb ik groep 6. Intern zijn er wat lokalen gehusseld en ik heb dus een compleet lege klas gekregen. Gek gevoel en een hele boel werk. Wat moet je gebruiken, wat zijn handige trucs, waarom heb ik twee rekenschriften aangeleverd gekregen? Bergen maar dan ook bergen nieuwe gedachten. Binnenkort geef ik jullie wel een virtuele rondleiding. Maar nu eerst Project Popcorn!

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/ad4d3a93b97bfefa10ec1d40fa3f5b2d.jpg dit trof ik in een steegje naast mijn huis aan. Vijf oude bioscoopstoelen. De bekleding was nog in redelijke staat en na overleg met een collega heb ik er vier geritseld. Wij zochten beiden namelijk naar leuke meubels voor onze leeshoeken. En wat is er nou stoerder dan échte bioscoopstoelen? Project Popcorn is geboren!

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/6f534dada0e62371380603fd9ace8eba.jpg

Zoals je ziet, ze hebben hun beste tijd wel gehad maar met wat liefde zijn er nog wel wat zitkilometers mee te maken.

Na wat schroefwerk zijn we zover dat de schoonmaak kan beginnen. Het is overigens een flinke klus die dingen uit elkaar te halen...

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/7d74b6951dfc177e9e74532d2a92a196.jpg

Eerst de zitting er af...

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/26b207cfab1aec02a14f655a47216021.jpg

En dan helemaal uit elkaar. De bagger die je ziet in de kuipjes zijn voornamelijk popcornschilletjes maar je vindt ook andere gekke troep... Maar ook wat bioscoopkaartjes waarmee je kan achterhalen waar de stoelen vandaan komen: het oude Pathe Metropole Theater hier in Den Haag dat onder luid protest van de bevolking gesloopt is. Grappig om daar dan weer een herinnering van te hebben, ik zat erg graag daar op die stoelen toen ik klein was en naar de prachtige jankfilm Platvoet ging, of naar Ducktales. Mijn eerste James Bond-film en vast nog wel meer heb ik daar gezien.

En dit is het punt dat ik even afzwaai weer. De stoelen wachten nu op mijn broertje, die heeft een professioneel bekledingreinigingsapparaat (gooi dat maar es in je Wordfeud!) en heeft spontaan aangeboden de stoelen eens flink te verwennen met een sopje. Daarna gaan ze op een plaat gemonteerd worden (anders vallen ze om) en komen ze in de klassen! Maar dat hele proces laat ik je de volgende keer wel zien.

Volgende: Project Popcorn: lekkere leesstoelen in de klas deel 2 09-'12 Project Popcorn: lekkere leesstoelen in de klas deel 2
Volgende: [build] 3d printer, Printrbot LC 07-'12 [build] 3d printer, Printrbot LC

Reacties


Door Tweakers user Dikkiedikdik, vrijdag 17 augustus 2012 23:00

ik moet dit even in de gaten houden, reactie om te zien of ik hem dan in mijn overzichtje krijg als interessant project.

Door Tweakers user Puch-Maxi, zaterdag 18 augustus 2012 03:01

Als de bekleding niet meer te redden is zou je hem ook opnieuw kunnen (laten) bekleden! :) Bewaar dan wel de oude hoezen, dat is handig als voorbeeld bij het maken van de nieuwe ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 augustus 2012 03:02]


Door Tweakers user ReLexEd, zaterdag 18 augustus 2012 09:43

Die stoelen kan ik me inderdaad nog wel herinneren...
Regelmatig in plaatsgenomen toen Metropole er nog was...

Volgens mij heb je straks een klas vol met gretige lezertjes...

Krijgen we de 'na'-foto's ook nog te zien?

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 18 augustus 2012 13:11

ReLexEd schreef op zaterdag 18 augustus 2012 @ 09:43:
Die stoelen kan ik me inderdaad nog wel herinneren...
Regelmatig in plaatsgenomen toen Metropole er nog was...

Volgens mij heb je straks een klas vol met gretige lezertjes...

Krijgen we de 'na'-foto's ook nog te zien?
Na het weekend zijn ze waarschijnlijk af en dan komt uiteraard een post met de 'na'-foto's :)

Door Tweakers user robertwebbe, zaterdag 18 augustus 2012 15:46

Misschien kun je één stoel een VIP bordje geven en daar wat extra privileges aan koppelen? Kinderen willen tegenwoordig maar al te graag speciaal zijn en in al die Amerikaanse series die ze tegenwoordig kijken is VIP het hoogst haalbare wat je kunt bereiken in je leven :)

Door Tweakers user Bartjezz, zaterdag 18 augustus 2012 16:29

Ik heb ook ooit een bureau-bioscoopstoel gehad. Hier ging de plaatselijke bios verbouwen en deed alle stoelen weg. Mocht er wel eentje meenemen, die opgeknapt, op wat stevige zwenkwieltjes gezet en ik had een geweldige zetel!

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 18 augustus 2012 17:28

robertwebbe schreef op zaterdag 18 augustus 2012 @ 15:46:
Misschien kun je één stoel een VIP bordje geven en daar wat extra privileges aan koppelen? Kinderen willen tegenwoordig maar al te graag speciaal zijn en in al die Amerikaanse series die ze tegenwoordig kijken is VIP het hoogst haalbare wat je kunt bereiken in je leven :)
Dat ze op die stoel mogen is wat mij betreft al privilege genoeg (dat moeten ze echt verdienen namelijk!)

Reageren is niet meer mogelijk