[Repair] Afstudeeropdracht redden! Weer een USB stickje...

Door sebastius op zaterdag 14 januari 2012 11:59 - Reacties (49)
CategorieŽn: Knutselen, Resultaat, Views: 10.251

Van de week kreeg ik een mailtje:
Beste Sebastius,

Onlangs heb ik geheel per ongeluk een USB stick met eindexamen opdracht van iemand per ongeluk gesloopt.
Er bestaat helaas geen backup van.
Zonder deze stick is er geen examen mogelijk dus de urgentie ligt heel hoog.

De vier contactpuntjes zijn van de print gescheurd en weigert nu elk contact.
Zelf durf ik er niet zo goed aan te komen ivm de kwetsbaarheid.

Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik een topic tegen waarin te lezen was hoe jij iemand met het zelfde probleem hebt geholpen.

Mijn dringende vraag is dus of je bereid bent om mij uit deze penarie te bevrijden?
Ik heb er werkelijk alles voor over om dit te regelen.
Ik als onderwijsman kan natuurlijk niet laten gebeuren dat iemand z'n volledige afstuderen (stom trouwens dat er geen back-up is) in het water valt. Dus ik heb mijn standaard voorwaarden terug gemaild (geen reparatiegarantie, je bedenkt zelf een leuk 'dank je wel' en eventuele kosten zijn voor jou en je mag niet komen kijken want daar word ik zenuwachtig van)

Gisteren lag de stick al in de bus. Perfect, na een lange (ze waren druuuuuk...) dag voor de klas en een saaie namiddag CITO toetsen (woordenschat groep 3, hopeloos in een allochtone wijk...) invoeren was ik wel toe aan een knutsel-uitdaging.

http://tweakers.net/ext/f/c1ljBWBbdL9dWHPFhZXYBh52/full.jpg

Dit kreeg ik binnen en de schrijver had niet gelogen: de stick was echt goed gesloopt. Alle vier de USB-contacten waren losgebroken.

Om je precies te laten zien wat de schade is pak ik m'n nieuwe gadget: een microscoop die ik aan de computer kan hangen (eigenlijk een microscoop met een webcam er aan gehangen van Bresser).

http://tweakers.net/ext/f/jxsuSvxg8KtF4dgE6YE7uEK2/full.jpg

Dit is een van de standaard breukjes. Niks aan de hand, gewoon doorsolderen. Maar bij twee (de datalijnen, USB heeft 2 voedingslijnen en 2 symmetrische datalijnen) was het probleem groter:

http://tweakers.net/ext/f/sIBKYKtTMIsLrsIRs6E3aJNV/full.jpg

Hier zie je aan de bovenkant een losgescheurd spoortje. Stond nergens meer mee in verbinding. Die moeten we dus zien te overbruggen.

Het lastige is dat een microscoop een beperkte focus heeft (en mijn camera ook, kan geen grotere macro's nemen). Ik zal het uitleggen wat je ziet:

Op de stick zie je rechts de USB connector. Aan de linkerkant daarvan zie je vier zilverkleurige klodders soldeertin zitten (daarmee zit de pootjes van de connector vast aan de eilandjes op de print).

Als je 1 zo'n verbinding uitvergroot dan zie je dus een breuk. Het onscherpe zilveren ding links is de losgebroken poot, het scherpe randje rechts is het restant soldeer op het eilandje.

Op de tweede microscoopfoto zie je bovenaan nog een groen-koperkleurig gescheurd ding. Dat is een printbaan die losgescheurd is van de rest. Die maakte dus geen verbinding.

De spoortjes liepen deze keer goed zichtbaar over de print. Ik heb de lak er afgeschraapt en de baantjes vertind. Op deze manier kan ik er weer wat aan vastsolderen.

Helaas ben ik in de verhuizing mijn micro-soldeerpunt kwijtgeraakt. Alles moest dus met een scherpe maar voor dit werk te grote punt. Daarom heb ik voor de volgende oplossing gekozen, minder elegant maar het ging alleen maar om data-recovery en niet mijn soldeer-ego:

http://tweakers.net/ext/f/NhDmGRetYlqGytQXSosRenB3/full.jpg

De draden heb ik zo lang gelaten dat ik ze haaks (rechtopstaand) op de baan kan drukken en vast kan solderen. Even opletten dat je geen sluiting maakt (kijken en meten met de multimeter) en presto!

Een half uur later stonden de bestanden in DropBox, de ideale USB-stick voor iedereen. Wil je ook een dropbox, en wil je liever gratis iets meer? Dan kun je mijn referral gebruiken, dan krijg je 250mb extra (en ik ook trouwens, ik zou je erg dankbaar zijn)! Gebruik dan de volgende link: http://db.tt/DhbznUQ . Zo, genoeg reclame.

Maar al die USB sticks die maar stuk gaan zetten me wel aan het denken: Waarom is nog steeds de meest efficiŽnte manier om bestanden mee te nemen gewoon een stick? Waarom worden die connectors zo slecht bevestigd dat het mechanisch niet veilig is? Waarom maak je geen backup van je werk (mijn afstuderen stond in DropBox en ik maakte regelmatig nog andere backups, hoewel DropBox het meest veilige was en meteen verschillende versies bijhield).

Nou goed. Hopelijk weer iemand heel erg blij gemaakt. Niet slecht toch, voor een uurtje knutselen? Als iedereen nou elke week een uur zou besteden om iemand anders te helpen, dan zou de wereld toch mooi kunnen worden ;)

Volgende: [stem] mijn vriendin naar de dolfijnen! 02-'12 [stem] mijn vriendin naar de dolfijnen!
Volgende: [Repair] Versterker Denon PMA-1500R 01-'12 [Repair] Versterker Denon PMA-1500R

Reacties


Door Tweakers user mcsluis, zaterdag 14 januari 2012 12:03

Held! Hoe groot was de bedanktaart?

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 12:04

mcsluis schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 12:03:
Held! Hoe groot was de bedanktaart?
Gisteravond gedaan, dus dat zien we nog wel verschijnen :P

Door Tweakers user caspar M, zaterdag 14 januari 2012 12:27

Nice! big karma boost O+. Neemt niet weg dat je van studenten vandaag de dag toch ECHT mag verwachten dat ze backups maken.

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 12:28

caspar M schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 12:27:
Nice! big karma boost O+. Neemt niet weg dat je van studenten vandaag de dag toch ECHT mag verwachten dat ze backups maken.
Tja... Niet mijn probleem, ik hou wel van knutselen.

Door Tweakers user vanaalten, zaterdag 14 januari 2012 12:40

Zo'n reparatie op vrijdag de 13e uitvoeren... duidelijk niet bijgelovig!

Mooie blog, leuk geschreven! Enkel die microscoop-foto's zijn voor mij wat vaag, weet niet wat ik nou precies zie. Zou graag een foto 'ertussen' willen met minder zoom, maar dat je een beter beeld hebt van waar het probleem precies zit.

Maar ergens in Nederland is iemand jou - terecht - gruwelijk dankbaar...

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 12:44

vanaalten schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 12:40:
Zo'n reparatie op vrijdag de 13e uitvoeren... duidelijk niet bijgelovig!

Mooie blog, leuk geschreven! Enkel die microscoop-foto's zijn voor mij wat vaag, weet niet wat ik nou precies zie. Zou graag een foto 'ertussen' willen met minder zoom, maar dat je een beter beeld hebt van waar het probleem precies zit.

Maar ergens in Nederland is iemand jou - terecht - gruwelijk dankbaar...
Het lastige is dat een microscoop een beperkte focus heeft (en mijn camera ook, kan geen grotere macro's nemen). Ik zal het uitleggen wat je ziet:

Op de stick zie je rechts de USB connector. Aan de linkerkant daarvan zie je vier zilverkleurige klodders soldeertin zitten (daarmee zit de pootjes van de connector vast aan de eilandjes op de print).

Als je 1 zo'n verbinding uitvergroot dan zie je dus een breuk. Het onscherpe zilveren ding links is de losgebroken poot, het scherpe randje rechts is het restant soldeer op het eilandje.

Op de tweede microscoopfoto zie je bovenaan nog een groen-koperkleurig gescheurd ding. Dat is een printbaan die losgescheurd is van de rest. Die maakte dus geen verbinding.


Door Tweakers user Nordlys, zaterdag 14 januari 2012 13:07

Goed bezig zeg! Diegene zal jou heel erg dankbaar zijn :)

Door Tweakers user Schrauben, zaterdag 14 januari 2012 13:10

Van je afstudeeropdracht geen backup hebben, hoe dom kan je zijn...

Door Tweakers user lennart111, zaterdag 14 januari 2012 13:11

^^^ dit
@ diverse mensen boven mij ik haal uit de brief dat het een scholier is die z'n profielwerkstuk of zo op die stick had staan en niet een of andere student
voor de rest: als we het spreek woord verbeter de wereld, begin bij je zelf mogen geloven heb jij de wereld net verbeterd en dat is ook zo

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 januari 2012 13:11]


Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 13:12

lennart111 schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 13:11:
^ dit
@ diverse mensen boven mij ik haal uit de brief dat het een scholier is die z'n profielwerkstuk of zo op die stick had staan en niet een of andere student
voor de rest: als we het spreek woord verbeter de wereld, begin bij je zelf mogen geloven heb jij de wereld net verbeterd en dat is ook zo
Nee, het was een daadwerkelijke afstudeeropdracht op (ik vermoed) universitair niveau...

Door Tweakers user Damic, zaterdag 14 januari 2012 13:27

man man zelf ik had in den tijd 3 of 4 kopies rond slingeren.
1 op een schijf in mijn pc
1 op een andere schijf in mijn pc
1 op cd
nog 1 op cd [en 1 op usb stick (als ik dat al had)]


Door Tweakers user Barleone, zaterdag 14 januari 2012 13:57

Helaas ben ik in de verhuizing mijn micro-soldeerpunt kwijtgeraakt.
Met dit ^ en dit gallery: sebastius#wenslijsten wist ik wel hoe ik je zou moeten bedanken. Goed gedaan man! _/-\o_

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 januari 2012 13:58]


Door Tweakers user Pixeltje, zaterdag 14 januari 2012 14:28

Goed bezig jij, iemand weer erg blij denk ik ;)

Door Tweakers user ralpje, zaterdag 14 januari 2012 14:37

Ik had nog geen dropbox. Nu wel :)

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 14:38

En bedankt, zag net de bevestiging van DropBox! (overigens al meer tweakers bedankt denk ik, heb de afgelopen uren al aardig wat ruimte er bij gekregen)

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 14 januari 2012 15:43

backups backups backups. We hameren er al zo lang op en nog vergeten mensen het continue. Al mijn development werk staat de dag van vandaag op een vps. En niet zomaar, maar via svn, zo kan ik na een fout zelfs nog altijd terugkeren naar een goede versie. (weet wel dat je zoiets met onder meer rsync ook kunt bekomen).

dropbox is trouwens geen optie, geraak niet voorbij de corporate firewall.


Door Tweakers user iamzero456, zaterdag 14 januari 2012 16:12

Heel top dit! Keep up the good work

Door Tweakers user CyBeR, zaterdag 14 januari 2012 16:28

Waarom is nog steeds de meest efficiŽnte manier om bestanden mee te nemen gewoon een stick?
Dat is helemaal niet zo; netwerkgebaseerde methodes zijn veel efficienter en fijner, maar ja daar moet je wel meer voor weten.

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 14 januari 2012 17:23

CyBeR schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 16:28:
[...]


Dat is helemaal niet zo; netwerkgebaseerde methodes zijn veel efficienter en fijner, maar ja daar moet je wel meer voor weten.
Eigenlijk wel, network based storage is niet altijd en overal bruikbaar (onderweg of achter bedrijfs firewalls) terwijl een stick zeer compact is en zeer veel data kan opslaan. Als je grote bestanden wenst uit te wisselen zijn ze ook nog eens sneller.

Door Tweakers user Kosty, zaterdag 14 januari 2012 17:28

Blokker_1999 schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 15:43:
backups backups backups. We hameren er al zo lang op en nog vergeten mensen het continue. Al mijn development werk staat de dag van vandaag op een vps. En niet zomaar, maar via svn, zo kan ik na een fout zelfs nog altijd terugkeren naar een goede versie. (weet wel dat je zoiets met onder meer rsync ook kunt bekomen).

dropbox is trouwens geen optie, geraak niet voorbij de corporate firewall.
Je kan in Dropbox gewoon een proxyserver instellen, ofwel even syncen met Dropbox over de SSH verbinding met je VPS.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 januari 2012 17:28]


Door Tweakers user CyBeR, zaterdag 14 januari 2012 17:46

Blokker_1999 schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 17:23:
[...]
Eigenlijk wel, network based storage is niet altijd en overal bruikbaar (onderweg of achter bedrijfs firewalls) terwijl een stick zeer compact is en zeer veel data kan opslaan. Als je grote bestanden wenst uit te wisselen zijn ze ook nog eens sneller.
Voor grote bestanden wellicht, maar van netwerkstorage ruk je de USB-plug niet af, netwerkstorage raakt niet kwijt, netwerkstorage hoef je niet in te leveren bij de Amerikaanse grens, etc.

En bovendien: ik had 't niet eens alleen over via internet. Mijn gigabitnetwerk op kantoor is tientallen keren sneller dan een USB-stick, maar toch worden er nog best vaak sticks gebruikt voor het onderling delen van files omdat het concept file sharing ze nog vreemd is. (Gek genoeg snappen ze het concept 'file server', wat van dezelfde technieken gebruik maakt, wel.)

Door Tweakers user ge-flopt, zaterdag 14 januari 2012 18:25

Een collega van me had het ook weleens gehad.Heeft het toch gerepareerd met 5 meter netwerkkabel. De student vond het wel makkelijk.Hij kon de USB stick in de tas laten zitten en het voorste stukje in de pc :P Wel de tip om het ook ergens ander op re slaan. :P

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 18:28

ge-flopt schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 18:25:
Een collega van me had het ook weleens gehad.Heeft het toch gerepareerd met 5 meter netwerkkabel. De student vond het wel makkelijk.Hij kon de USB stick in de tas laten zitten en het voorste stukje in de pc :P Wel de tip om het ook ergens ander op re slaan. :P
haha leuke oplossing, wordt ie wel erg traag van die stick :P

Door Tweakers user Fid3lity, zaterdag 14 januari 2012 18:52

Nou maar hopen dat 'ie een goed cijfer heeft gekregen voor zijn eindexamenopdracht :9

Held! :Y)

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 14 januari 2012 19:03

3XPER7 schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 18:52:
Nou maar hopen dat 'ie een goed cijfer heeft gekregen voor zijn eindexamenopdracht :9

Held! :Y)
Tis een zij (de eigenaresse van de stick iig). En volgens mij moet dat nog komen, die beoordeling.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 januari 2012 19:03]


Door Tweakers user Andros, zaterdag 14 januari 2012 19:40

Hier ook een DB accountje aangemaakt. Eens proberen of het iets is. Verder uiteraard geniaal dat je die jongen met z'n gepruts helpt :D

Door Tweakers user Zehtuka, zaterdag 14 januari 2012 21:44

Respect man! Hopelijk vergeet die sufferd nu nooit meer hoe belangrijk back-ups zijn.

Door Tweakers user sypie, zaterdag 14 januari 2012 22:25

Ik snap niet zo goed dat mensen van belangrijke werkstukken/documenten geen kopie maken. Iets op ťťn plaats opslaan is geen optie, iets op twee plaatsen opslaan is slechts een kopie maar nog geen back-up.

Eigenlijk ben ik ook pas een half jaar bezig met back-ups maken. Er is gelukkig nooit iets fout gegaan met schijven, CD's en sticks. Ik wil het me alleen niet aandoen om mijn verslagen opnieuw te moeten doen, daarvoor zit er net iets te veel tijd in.

Bij mij zijn een NAS (2 schijven gemirrorred), een domein (extern gehost), mijn laptop ťn 2 identieke sticks mijn back-up. Dus ja, er zou iets kapot mogen gaan (liever niet).


Door Tweakers user 195780, zondag 15 januari 2012 01:54

[ Ik als onderwijsman ..................................... want daar wordt ik zenuwachtig van ]

Vooral als ''onderwijsman" een beetje op je dt's blijven letten Sebastius. 8-)

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2012 01:54]


Door Tweakers user sebastius, zondag 15 januari 2012 02:00

Johnbytheway schreef op zondag 15 januari 2012 @ 01:54:
[ Ik als onderwijsman ..................................... want daar wordt ik zenuwachtig van ]

Vooral als ''onderwijsman" een beetje op je dt's blijven letten Sebastius. 8-)
Ninja-edit!

Door Tweakers user Rubinski, zondag 15 januari 2012 14:15

Als iedereen nou elke week een uur zou besteden om iemand anders te helpen, dan zou de wereld toch mooi kunnen worden
I'm in!

Door Tweakers user filenox, zondag 15 januari 2012 14:17

Een half uur later stonden de bestanden in DropBox, de ideale USB-stick voor iedereen. Wil je ook een dropbox, en wil je liever gratis iets meer? Dan kun je mijn referral gebruiken, dan krijg je 250mb extra (en ik ook trouwens, ik zou je erg dankbaar zijn)! Gebruik dan de volgende link: http://db.tt/DhbznUQ . Zo, genoeg reclame.
FILENOX @ tweakblogs.net: 8GB Extra op Dropbox (gratis) 8-)

Door Tweakers user Tokkes, zondag 15 januari 2012 15:23

Toch ongelofelijk dat met diensten als Skydrive en Dropbox er nog mensen zijn die geen backups maken? Zo is in Leuven (BelgÔe) verleden week iemand's laptop + externe harde schijf gestolen uit diens wagen op de parking van de campus. De laptop en harddrive lagen op de achterbank, niet slim, maar dat even terzijde. Op zijn externe harde schijf stond zijn eindverhandeling die hij over 2 weken zal moeten verdedigen. Aangezien die nu gestolen is, en hij geen backup van die eindverhandeling heeft, is hij zwaar gekloot

Zo'n dingen zet je toch in de cloud of op de servers van de unief zelf, op je eigen "privť-space" (ik kreeg 'in mijn tijd' (= vorig jaar) toch een paar honderd megabytes om dingen op te zetten, op de servers v/d KULeuven)? Liefst dan nog maak je een backup of 3-4, en als het in de cloud staat kan je er toch van overal ter wereld aan?

Zelfs gewone projectjes die ik 'voor de fun' in mijn vrije tijd programmeer, vliegen op mijn dedicated, m'n dropbox, en zo via de dropbox ook automatisch op m'n andere PC's, en ik zet het dan nog op m'n smartphone of usb-stick. Kwestie van het niet te kunnen verliezen; de code zou nog wel eens van pas kunnen komen voor andere projecten.

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2012 15:24]


Door Tweakers user Tanksenior, zondag 15 januari 2012 15:52

Mooi gedaan ;D! Ook even een Dropbox accountje aangemaakt.

Door Tweakers user BamSlam_, zondag 15 januari 2012 17:02

Held! Mag ik je een tip geven? Ga werken aan het doorberekenen van je arbeid. Heb het zelf jaren ook uit liefdadigheid gedaan. En kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het beter was geweest rekeningen te sturen ipv appeltaarten e.d. aan te nemen. Had degene die zijn afstudeeropdracht maar zorgvuldiger moeten zijn. Er zijn veelteveel mensen op deze wereld die denken hun probleem even over de schutting te gooien voor een fooitje!

Door Tweakers user Tokkes, zondag 15 januari 2012 17:54

BamSlam_ schreef op zondag 15 januari 2012 @ 17:02:
Held! Mag ik je een tip geven? Ga werken aan het doorberekenen van je arbeid. Heb het zelf jaren ook uit liefdadigheid gedaan. En kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het beter was geweest rekeningen te sturen ipv appeltaarten e.d. aan te nemen. Had degene die zijn afstudeeropdracht maar zorgvuldiger moeten zijn. Er zijn veelteveel mensen op deze wereld die denken hun probleem even over de schutting te gooien voor een fooitje!
Of je kan laten zien dat er nog wat menselijkheid in je schuilt. Ik ben Field Service Engineer voor een grote ISP en moest verleden donderdag een storing gaan fixen bij een klant, een student. De klant in kwestie had ook nog eens problemen met haar(*) laptop (een virus) en ik moest toch wachten tot m'n tests klaar waren, plus het was de laatste klant voor die dag. Aangezien ik al perfect wist wat te doen vroeg ik aan haar of ik het niet even mocht fixen, ik heb zelf ook gestudeerd en weet uit eerste hand dat geen toegang hebben tot het internet met je laptop tijdens de examens gewoon een HEL is. (zeker als je al 2 weken wacht eer de storing gelicht werd, maar dat is de schuld van dispatching)

De klant vroeg wat het haar ging kosten, ik stelde haar gerust dat het niet op haar telecom-factuur zou komen (behoort ook (nog) niet tot mijn taakomschrijving, dus mocht het zelfs niet factureren) en dat het maar een kleine moeite was voor mezelf. Virus was weg nog voor m'n tests voltooid waren, heb er nog 10 euro voor gevangen (ze stond erop dat ik het aannam), werd een "held" genoemd en kreeg nog een kus (op de wang, natuurlijk). hoewel ik niets gevraagd had. Voor mij is die waardering veelal genoeg.

Iedereen moet altijd maar geld krijgen voor alles. Nu zeg ik niet dat je gratis hoeft te werken, of dat je er een gewoonte van moet maken te zeggen "het is goed zo", maar als je iemand snel kan verderhelpen, waarom niet? Hangt er ook wel een beetje vanaf natuurlijk, als ik de vraag krijg of ik een PC kan herstellen, en ze stoppen hier voor de deur met (ik zeg maar wat) een Maybach, dan zal ik al eerder geneigd zijn alles goed door te rekenen, dan dat ze hier met een een Nissan Sunny aan komen gereden (Tenzij het een Sunny GTi-R is, of course :))

(* Het feit dat ze verre van onknap was, hielp natuurlijk ook wel een beetje ;) )

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2012 18:13]


Door Tweakers user wkb, zondag 15 januari 2012 17:57

CyBeR schreef op zaterdag 14 januari 2012 @ 17:46:
[...]


Voor grote bestanden wellicht, maar van netwerkstorage ruk je de USB-plug niet af, netwerkstorage raakt niet kwijt, netwerkstorage hoef je niet in te leveren bij de Amerikaanse grens, etc.
Nee, veel netwerkstorage is gehost in de US dus dan hoef je je inderdaad geen zorgen te maken over het bij de US grens inleveren van een USB stick met data erop... 8)7 8)7

Door Tweakers user LeVortex, zondag 15 januari 2012 19:35

wkb schreef op zondag 15 januari 2012 @ 17:57:
[...]


Nee, veel netwerkstorage is gehost in de US dus dan hoef je je inderdaad geen zorgen te maken over het bij de US grens inleveren van een USB stick met data erop... 8)7 8)7
Iemand die netwerkstorage door elkaar haalt met cloud 8)7

Zoals Tokkes zegt, je hoeft niet alles gratis te doen, maar je kunt wel wat voor je medemens overhebben. Heeft Sebas ook gedaan. Iedereen helpt wel eens collega's,familie, vrienden, studiegenoeten etc. Voor kleine dingetjes hoef je niets te geven/krijgen. Voor dingen waar je wat langer aan hebt gezeten is een aardigheidje natuurlijk wel leuk.

Door Tweakers user sebastius, zondag 15 januari 2012 19:51

LeVortex schreef op zondag 15 januari 2012 @ 19:35:
[...]


Iemand die netwerkstorage door elkaar haalt met cloud 8)7

Zoals Tokkes zegt, je hoeft niet alles gratis te doen, maar je kunt wel wat voor je medemens overhebben. Heeft Sebas ook gedaan. Iedereen helpt wel eens collega's,familie, vrienden, studiegenoeten etc. Voor kleine dingetjes hoef je niets te geven/krijgen. Voor dingen waar je wat langer aan hebt gezeten is een aardigheidje natuurlijk wel leuk.
Daarom, ik hou van knutselen en repareren. Als ik iemand daar blij mee kan maken, dan is dat iets moois :)

Door Tweakers user SilentStorm, zondag 15 januari 2012 21:12

mooi verhaal. Je hebt er bij deze nog een referral bij voor de moeite ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2012 21:12]


Door Tweakers user ChicaneBT, zondag 15 januari 2012 22:10

Wat altijd wel handig is om te doen is om je werk naar jezelf te mailen. Je hoeft dan eigenlijk niets meer te kunnen dan een bijlage toevoegen en te versturen naar je eigen e-mail adres :).

Voordelen: simpel, beveiligd door wachtwoord e-mail en kan niet kapot of kwijtraken.

Chapeau voor je werk ;).

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2012 22:14]


Door Tweakers user sebastius, zondag 15 januari 2012 22:13

ChicaneBT schreef op zondag 15 januari 2012 @ 22:10:
Wat altijd wel handig is om te doen is om je werk naar jezelf te mailen. Je hoeft dan eigenlijk niets meer te kunnen dan een bijlage toevoegen en te versturen naar je eigen e-mail adres :).

Chapeau voor je werk ;).
Daar heb je toch niet zo veel aan. Verschillende versies lopen door elkaar in de mailbox, het is traag, is het groter dan 25mb krijg je foutmeldingen etc. Allemaal gedoe.

Door Tweakers user Tokkes, zondag 15 januari 2012 23:38

sebastius schreef op zondag 15 januari 2012 @ 22:13:
[...]
Daar heb je toch niet zo veel aan. Verschillende versies lopen door elkaar in de mailbox, het is traag, is het groter dan 25mb krijg je foutmeldingen etc. Allemaal gedoe.
Ach, desnoods zet je het op iets als megaupload,rapidshare,sendfile,webspace/ftp-ruimte,...


Door Tweakers user Rookie071, maandag 16 januari 2012 15:21

Mooi verhaal! En ook van mij weer wat extra ruimte ;)

Reageren is niet meer mogelijk