Update: Mijn nieuwe 'mancave'!

Door sebastius op woensdag 28 december 2011 21:38 - Reacties (17)
Categorie: Resultaat, Views: 7.854

[b]Update: nieuwe wanddecoratie (zie onderaan post)De afgelopen weken ben ik bezig geweest met verhuizen. Niet heel ver, hemelsbreed zo'n 10 meter ongeveer :P Van 1 hoog in het portiek naar de begane grond en 1 huis opzij. Waarom zo veel moeite voor zo'n kleine verplaatsing? Nou ja de plek was op zich redelijk en de prijs ook, maar nu winnen we een tuin en een net iets handiger huisje qua indeling.

Wij hebben allebei erg de behoefte aan onze 'eigen plek'. Kan ik ook iedereen die gaat samenwonen aanraden, een stek die helemaal voor jezelf is, waar je zelf de inrichting bepaalt en waar je rustig je eigen ding kan doen.

Het oude huis kon hier deels in faciliteren, mijn vriendin had een klein kamertje maar ik stond met mijn bureau in de woonkamer. Als je mijn knutselwerk wel eens hebt gezien hier kun je je misschien voorstellen dat dat niet de ideale oplossing was. Tevens moest ik mijn vriendin uit de woonkamer schoppen als ik lessen wilde voorbereiden of me ergens op moest concentreren. Ook niet ideaal. Waarom dan niet samen 1 werk-kamer? Dan worden we denk ik knetter van elkaar ;)

Deze nieuwe woning bood iets moois: een extra kamertje (en barbeque-ruimte maar dat terzijde)! Het is maar 5 vierkante meter, gruwelijk onhandig ingedeeld door de portiektrap en de meterkast maar ik ben er blij mee!

Het begon zoals vele verhuizingen met de vloer in orde maken en witten. Hemeltjelief wat haat ik dat ook, maar minder dan het behangen wat mijn vriendin in de andere kamer ging doen. Uiteindelijk was de kamer wit (en ik ook). Tevens heb ik direct wat elektra handiger aangelegd, stopcontacten waar ze nodig zijn ipv alleen op de tegenovergestelde muur... Vrij snel had ik de basis al verhuisd (bureau, frutsels, computer) maar het voelde nog niet goed. Het had nog geen persoonlijkheid. Logisch, een bureau en een stoel maken nog geen plek voor jezelf. Tevens mistte ik een plek voor het echte knutselen, waarmee ik niet mezelf stoor als ik ook nog wel eens wat 'schoolwerk' moet doen tussendoor.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_1691.jpg

dit is het geworden tot nu toe. Een werkbureau en een apart knutselbureau (waarover zodirect meer).

Het bureau staat in een nis onder de portiektrap en dat was een kale, donkere muur. Daar heb ik dit mee gedaan:

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_1689.jpg

Achter de balk zit nu een dubbele set Ikea LedBerg led-strips. Het snoertje moet nog wel weggewerkt. De plankjes zijn ook van Ikea: gewoon Lack plankjes.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_1690.jpg

Ik wil hieronder (dus boven de iMac) nog iets leuks hangen, een mooie print van iets. Ben er nog niet helemaal uit of het één grote print of juist een collage van diverse kleine dingetjes wordt.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_1688.jpg

En dit is mijn toekomstige aanklooiplek. Een ingekort Galant werkblad is de basis. Het steunt op een paar stalen kokertjes die ik over had van mijn bureau (het was eerst uitgebreid met twee kwart-ronde flappen). Deze flappen zie je ook terug aan de zijkanten van het bureau: het is zowel functioneel door het blad op z'n plek te houden maar ook handig: ik kan blaadjes met aantekeningen opplakken en ik schuur m'n handen en armen niet aan de structuurverf als ik eens uitschiet. Laatste feature is dat er nog een plank op die randjes gelegd kan worden als instrumentdrager, zodat ik daar bv de oscilloscooop neer kan zetten

Je mist waarschijnlijk nog 1 ding: zooi. Oftewel: spullen. Dat klopt. Mijn boekenkast staat in de kamer van m'n vriendin, die heeft ongeveer 2x zoveel ruimte. Knutselmateriaal ligt op 'zolder', onze hele gang heeft een vliering gekregen van een vorige bewoner, dus ik heb ongeveer 15 m3 opslag aldaar. Op deze manier kan ik in zo'n klein hok het toch leefbaar houden.

Al met al ben ik lekker druk geweest de afgelopen weken. Nu heb ik gelukkig kerstvakantie en het huis is al zo goed als klaar! Dat betekent lekker niks doen en af en toe wat knutselen. Heerlijk toch?

Update
Een grotere foto van m'n pennenbaktelefoon toegevoegd:

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_0077.jpg

Update 30 december

Net binnen: 3 posters die samen onderstaand geheel vormen:

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_1697.jpg

Het plan is dat ze in lijsten komen, die zijn er nog niet, dus tijdelijk met poster-rails en stukje dubbelzijdig tape vastgezet. Tis een beetje een truc want de posters zijn alledrie 40x60 cm, de middelste ligt overdwars.

Volgende: [Repair] Versterker Denon PMA-1500R 01-'12 [Repair] Versterker Denon PMA-1500R
Volgende: Bouw zelf een documentcamera! 11-'11 Bouw zelf een documentcamera!

Reacties


Door Tweakers user Tsurany, woensdag 28 december 2011 22:15

Ik zal mijn vriendin nooit zo ver krijgen dat ik mijn eigen hok krijg :( Misschien wel verstandig want ik zou er ook echt nooit meer uitkomen :+

Door Tweakers user bredend, woensdag 28 december 2011 23:19

Ah, je hebt de mancave-inloopkast battle gewonnen!

Door Tweakers user marcel87, donderdag 29 december 2011 06:23

Mooi gedaan! En geen slecht idee van ieder een apart creabea/werkhok, zodat je niet gefrustreerd wordt van elkaar door geluiden o.i.d. Zeker als je toch de ruimte hebt... why not... en wie wil dat nou niet, een eigen hok? :9

Door Tweakers user Chief, donderdag 29 december 2011 09:26

Herkenbaar. Vrouwlief wilde walk-in closet. Prima, krijg ik een gameroom. Zo gezegd zo gedaan. Nu heb ik de 3e verdieping voor mijzelf met dik 20m2 :D

Door Tweakers user fotografie999, donderdag 29 december 2011 09:48

Chief-XL schreef op donderdag 29 december 2011 @ 09:26:
Herkenbaar. Vrouwlief wilde walk-in closet. Prima, krijg ik een gameroom. Zo gezegd zo gedaan. Nu heb ik de 3e verdieping voor mijzelf met dik 20m2 :D
Juist zo heurt het!

Door Tweakers user Delph, donderdag 29 december 2011 10:45

Haha, herkenbaar! :) Nu we een 90m2 appartement hebben is het zo nu en dan schipperen met de ruimte. Maar nu we aan het neuzen zijn naar iets groters ben ik stiekem aan het kijken of de interessante objecten wel een aparte mannen/game/werk ruimte heeft :D

Door Tweakers user sebastius, donderdag 29 december 2011 10:52

90? Wat luxe, wij hebben 70m2!

Door Tweakers user 373286, donderdag 29 december 2011 10:52

Hi Sebastius... Toffe mancave. Goed om te zien dat je vriendin snapt hoe belangrijk het is om een eigen plek te hebben. Het is zoals Mythbuster Adam Savage zegt: "Elke man verdient een cave" (http://mancave.conrad.nl/...ke-man-verdient-een-cave/). Het is een stuk lekkerder werken, knutselen en gamen zo.


Door Tweakers user sebastius, donderdag 29 december 2011 11:36

Jup, ooit gescoord op een rommelmarkt met de intentie ze te hersenspoelen :P Nooit verder mee gegaan maar de gedachte was leuk :P

Door Tweakers user Erwin537, donderdag 29 december 2011 12:02

Mijn meisje heeft liever een gameroom dan een walk-in-closet :+

Door Tweakers user sebastius, donderdag 29 december 2011 12:04

Erwin537 schreef op donderdag 29 december 2011 @ 12:02:
Mijn meisje heeft liever een gameroom dan een walk-in-closet :+
Mijne een combinatie, zij heeft de PS3 en haar eigen game-pc maar haar jurkjes moeten ook kunnen hangen :P

Door Tweakers user Jesserr, donderdag 29 december 2011 12:38

Hier is er geen ruimte voor, maar totaal onnodig. Mijn vriendin vindt het belangrijk dat ik vooral blijf gamen en andere mannendingen doe, ook als dat in de huiskamer is terwijl zij daar ook aanwezig is.
Maargoed, we gamen dan ook voornamelijk samen op de PS3 :Y)

Door Tweakers user sebastius, donderdag 29 december 2011 12:38

Jesserr schreef op donderdag 29 december 2011 @ 12:38:
Hier is er geen ruimte voor, maar totaal onnodig. Mijn vriendin vindt het belangrijk dat ik vooral blijf gamen en andere mannendingen doe, ook als dat in de huiskamer is terwijl zij daar ook aanwezig is.
Maargoed, we gamen dan ook voornamelijk samen op de PS3 :Y)
Oh maar dat kon ook wel, maar ik vind een eigen stek erg fijn (en zij ook).

Door Tweakers user sypie, donderdag 29 december 2011 13:05

Die telefoon is wél stoer!

Door Tweakers user sebastius, donderdag 29 december 2011 13:06

Ik ben bezig met z'n broertje voor gereedschap, voor het tweede bureau :) Zal even een grotere foto toevoegen.

Door Tweakers user Equator, vrijdag 30 december 2011 08:51

Chief-XL schreef op donderdag 29 december 2011 @ 09:26:
Herkenbaar. Vrouwlief wilde walk-in closet. Prima, krijg ik een gameroom. Zo gezegd zo gedaan. Nu heb ik de 3e verdieping voor mijzelf met dik 20m2 :D
Drie keer raden wie er gaat wijken bij een eventuele gezinsuitbreiding :P

Zonder enige inhoudelijke kennis van de situatie aldaar natuurlijk :)

Reageren is niet meer mogelijk