PABO: afgestudeerd!

Door sebastius op woensdag 6 juli 2011 21:20 - Reacties (23)
Categorieën: Afstuderen, Onderwijs, Views: 5.961

Er is een klein wonder gebeurd. Nee geen kind, gelukkig niet zeg :P Maar ik ben wel afgestudeerd! De afgelopen maand heb ik een flinke eindsprint gemaakt (10 vakken in een maand vind ik wel een sprint ;) ) maar dan nu toch eindelijk heb ik mijn PABO-diploma (nou ja, ik heb hem nog niet in m'n handen).

Mijn portfolio en mijn scriptie (pdf) werden beiden beoordeeld met een 8. En daar ben ik best trots op!

http://www.hetdigitalepodium.nl/Het_digitale_podium/Welkom_files/hetdigitalepodium_final.jpg

En nu de toekomst in. Ik heb na de zomervakantie een baan als leerkracht in twee groepen 3 (2x 2 dagen) op een OGO-school. Daarnaast heb ik me voorgenomen om op mijn vrije dag het concept van het digitale podium verder uit te werken. Meer theorie, betere onderbouwing en een flink stuk onderzoek. Zie het als mijn 20% tijd ;)

Het voelt erg vreemd, om nu 'klaar' te zijn. Uiteraard ben je nooit klaar. Maar nu wel even rust (hoewel... ik werk deze zomervakantie nog op mijn 'oude' werk, de naschoolse opvang en dat zijn erg leuke maar lange dagen). Vooral geestelijk eventjes gewoon maar 1 ding om me zorgen over te maken en dat is erg fijn.

Via deze weg wil ik ook alle bloglezers die mee hebben gedacht en vooral kritische vragen hebben gesteld ontzettend bedanken. Alle steun en toeverlaat heeft zeker geholpen!

Volgende: Operatie SSD: iMac nu echt snel 07-'11 Operatie SSD: iMac nu echt snel
Volgende: Repair: iMac voeding 07-'11 Repair: iMac voeding

Reacties


Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 6 juli 2011 21:26

Gefeliciteerd! Altijd leuk om je blogs te lezen. :)

Door Tweakers user Steffannnn, woensdag 6 juli 2011 21:51

Gefeliciteerd!

[lees maar niet]
Je moet wel wat doen aan je onjuist spatiegebruik :P ICT omgeving, PABO loopbaan etc.
[/lees maar niet]

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2011 21:52]


Door Tweakers user sebastius, woensdag 6 juli 2011 22:01

@Steffannnn, ik ga er nog even naar kijken, tnx. Ik ben er al aardig in verbeterd... Maar de scriptie doe ik lekker nu niks meer aan! :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2011 22:02]


Door Tweakers user Wombat13, woensdag 6 juli 2011 22:12

Gefeliciteerd!! Ik weet als geen ander hoe zwaar het is om in het traject van afstuderen te zitten..(zeker op de PABO ;)) (vanwege persoonlijke omstandigheden langer dan ik zou willen..) Ik wens je veel geluk en natuurlijk succes! :) we hebben een geweldig beroep.. maar niet bepaald het makkelijkste.. :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2011 22:13]


Door Tweakers user Wildfire, woensdag 6 juli 2011 22:16

Allereerst gefeliciteerd dat je bent afgestudeerd, mooi zo! 8-)

Even een serieus vraagje over je literatuurlijst: heeft je opleiding daar niet moeilijk over gedaan? Vier items, waarvan drie Wikipedia. Normaliter wordt Wikipedia gezien als springplank om bij 'goede' bronnen uit te komen, en niet zelf als 'goede' bron.

Door Tweakers user sebastius, woensdag 6 juli 2011 22:22

Wildfire schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 22:16:
Allereerst gefeliciteerd dat je bent afgestudeerd, mooi zo! 8-)

Even een serieus vraagje over je literatuurlijst: heeft je opleiding daar niet moeilijk over gedaan? Vier items, waarvan drie Wikipedia. Normaliter wordt Wikipedia gezien als springplank om bij 'goede' bronnen uit te komen, en niet zelf als 'goede' bron.
Nee, was geen probleem. Maar mijn verdiepende versie komend jaar gaat wel betere bronnen gebruiken :) Deze bronnen zijn vooral gebruikt in het eerste deel (de achterliggende theorieën) en die werden vrij accuraat door Wikipedia weergegeven.

Door Tweakers user Wombat13, woensdag 6 juli 2011 22:38

sebastius schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 22:22:
[...]
Nee, was geen probleem. Maar mijn verdiepende versie komend jaar gaat wel betere bronnen gebruiken :) Deze bronnen zijn vooral gebruikt in het eerste deel (de achterliggende theorieën) en die werden vrij accuraat door Wikipedia weergegeven.
Merde! Na het lezen van je scriptie baal ik behoorlijk! :p

Door Tweakers user GZFan, woensdag 6 juli 2011 22:40

Ah lekker,
Zelf hoop ik in augustus klaar te zijn (ook Pabo:) ). De laatste loodjes wegen zwaar overigens... :o

Door Tweakers user 195780, donderdag 7 juli 2011 02:27

Hee, gefeliciteerd met je examen en nieuwe baan.
Ik zie nu pas dat je op de La Rey stage hebt gelopen, ga je daar ook aan de slag??

Door Tweakers user woekele, donderdag 7 juli 2011 06:32

Gefeliciteed hoor ;)

Kleine check: hoeveel is 2/3 x 3/4? :P Het antwoord zou je binnen 10 seconden moeten weten uit je hoofd :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 juli 2011 06:33]


Door Tweakers user boomr, donderdag 7 juli 2011 08:11

gefeliciteerd!!!

Door Tweakers user Zanthr, donderdag 7 juli 2011 08:34

Zelf heb ik ook de Pabo afgerond, en net je scriptie gelezen, maar er viel mij iets op.
Is het echt een scriptie of gewoon een betoog? Ik zie namelijk nérgens bronnen terug. Met uitzondering van drie wiki-pagina's. Heeft dat te maken met het concept scriptie zoals dat op de HHS wordt gehanteerd?
Daardoor lijken alle beweringen een beetje uit de lucht gegrepen. Ik zie geen interviews, enquêtes e.d. die de teksten ondersteunen. Ik zie behalve een korte samenvatting zonder verwijzingen naar 'literatuur' over de leerstijlen niet eens bronvermeldingen.

Waarschijnlijk is er dus iets dat ik over het hoofd zie..?

Door Tweakers user Zanthr, donderdag 7 juli 2011 08:35

Tot slot vroeg ik mij af waarom je zo vaak een blanco pagina er tussen hebt zitten. :)

En gefeliciteerd!

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 juli 2011 08:48]Door Tweakers user 195780, donderdag 7 juli 2011 09:54

Zanthr schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 08:35:
Tot slot vroeg ik mij af waarom je zo vaak een blanco pagina er tussen hebt zitten. :)
Misschien komt dat nog uit de tijd, dat kwaliteit met een schuifmaat werd gemeten. O-)

De ruime opmaak was mij ook opgevallen, maar ik gaf de professionele look het voordeel van de twijfel.
Sebastius komt op mij juist over als iemand met een grote betrokkenheid en liefde voor diepgang, al mis ik dit een klein beetje in de scriptie.
Het gaat wel goedkomen met hem, in onze pre Wiki dagen schreven(!!) wij misschien méér echte kantjes helemaal vol, maar of het beter was betwijfel ik. 8-)

Door Tweakers user YPACCuitVenlo, donderdag 7 juli 2011 10:11

Petje af , afgestudeerd maar heb wel medelijden met je , keihard werken voor een hongerloontje ( in verhouding tot wat iemand die ook HBO gestudeerd heeft bv Accountancy verdiend )

Ik zie het aan mijn ouders beide ook PABO gedaan en leerkracht , keihard werken ( 60 uur per week voor de prijs van 40 ) en rijk word je er zeker niet van.

Succes :)

Door Tweakers user Zanthr, donderdag 7 juli 2011 12:02

Johnbytheway schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 09:54:
[...]
Sebastius komt op mij juist over als iemand met een grote betrokkenheid en liefde voor diepgang, al mis ik dit een klein beetje in de scriptie.
Mee eens. Maar laten we wel wezen: Als je het papiertje eenmaal binnen hebt, kun je al die Pabo onzin eindelijk achter je laten en je in het echte, serieuze werk storten. Want dat beperkt zich écht niet tot de (vierjarige) tijdsbesteding die ze de naam Pabo hebben meegegeven.

Overigens is er op het moment een prima markt voor ICT-ers op scholen. Eindelijk gaan ze die boel een beetje opengooien en willen ze professionaliseren. En dat is mooi!

Door Tweakers user wouter.N, donderdag 7 juli 2011 19:29

Scriptie ziet er qua uiterlijk erg mooi uit, maar qua inhoud is het echt zeer bedroevend slecht :(

Normaal zou ik de volgende volgorde aanhouden qua fase's diagnose, ontwerp en verandering. Maar ik mis bij jou gewoon echt veel onderdelen wat ik normaal wel in een scriptie zou verwachten.

Of is het meer als een betoog bedoelt?

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 juli 2011 19:37]


Door Tweakers user sebastius, donderdag 7 juli 2011 22:55

wouter.N schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 19:29:
Scriptie ziet er qua uiterlijk erg mooi uit, maar qua inhoud is het echt zeer bedroevend slecht :(

Normaal zou ik de volgende volgorde aanhouden qua fase's diagnose, ontwerp en verandering. Maar ik mis bij jou gewoon echt veel onderdelen wat ik normaal wel in een scriptie zou verwachten.

Of is het meer als een betoog bedoelt?
Ik zou zeggen, ga het onderwijs in en ga het regelen ;)

Ik heb van twee zeer bekwame en integere mensen mijn cijfer gekregen, dat is niet voor niks.

Door Tweakers user HappyTail, donderdag 7 juli 2011 23:07

_/-\o_ Gefeliciteerd!

Door Tweakers user sebastius, donderdag 7 juli 2011 23:26

Zanthr schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 08:35:
Tot slot vroeg ik mij af waarom je zo vaak een blanco pagina er tussen hebt zitten. :)

En gefeliciteerd!
Vormgeving, het werk is dubbelzijdig gedrukt en dan vind ik het mooier staan om op een rechterpagina te starten met een hoofdstuk.

En voor de criticasters, als je niks leuks kan zeggen, klim dan in een boom ;)

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 8 juli 2011 13:30

van de ene kant gefeliciteerd...
van de andere kant, ik heb geen idee wanneer je bent begonnen met de PABO maar gezien je leeftijd onderhand zeker wel toe aan een afronding ! Als je op je 18de bent begonnen dan ben je zeker blij nu dat je niet met de nieuwe regeringsplannen zit wat betreft de langstudeerders :P

Door Tweakers user 195780, zondag 10 juli 2011 03:22

Johnbytheway schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 02:27:
Hee, gefeliciteerd met je examen en nieuwe baan.
Ik zie nu pas dat je op de La Rey stage hebt gelopen, ga je daar ook aan de slag??
Dat snap ik nu nooit van exhibitionisten, wèl een blog schrijven, maar van een beleefde vraag worden zij instant verlegen en duiken zij weg. 8-)

Reageren is niet meer mogelijk