Ik leef nog! En ja ik ga ook weer schrijven!

Door sebastius op dinsdag 26 januari 2016 07:55 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 6.601

Onlangs kreeg ik een aantal reacties op een oude blog met de vraag of ik nog leefde. Al een maand niks gehoord, geen 112 online etc. Men begon zich zorgen te maken.

Hartverwarmend! Ik vind het echt heel tof dat mensen de moeite hebben genomen om dat te vragen :)

Kort antwoord: ja ik leef nog, ja ik knutsel ook nog, maar ik ga wel wat dingen veranderen. Ik merk dat met name het schrijven van Hardware 112 niet meer zoveel plezier geeft als dat ik wilde. Het verplichte karakter, met deadlines, is daar denk ik oorzaak van. Je wilt toch een hoog niveau bereiken, moeilijke dingen doen etc. De druk neemt toe en de creativiteit trekt bij mij dan snel weg helaas. Gecombineerd met drukte van werk en ook andere interesses (deelnemer worden van een hackerspace en daar veel toffe projecten samen doen) maakte de afgelopen maanden steeds voller, met steeds meer weerstand tegen 'moetjes'

Kort gezegd: er komt nog één Hardware 112. Dan stopt die reeks. Ook ga ik stoppen met het meerendeel van de reparaties voorlopig.

Wel wil ik nog steeds blijven schrijven over mijn knutselen. Of dat op Tweakblogs blijft of dat ik artikelen ga inzenden naar de frontpage weet ik nog niet. Maar ik ga mezelf meer richten op eigen projecten in plaats van andermans klussen. Inkomen is geen beperking meer (ik repareerde oorspronkelijk om heel snel mijn studieschuld af te kunnen betalen, wat enkele jaren geleden al gelukt is), dus ik kan gewoon leuke dingen doen. Ik bouw graag leuke kleine (en grote) projectjes met elektronica en wil je daar graag deelgenoot van maken.

Wat er ook aankomt is een praatje op HackerHotel. Ik ga het hebben over repareren. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Ik blijf druk bezig, maar ik ga er op letten dat het weer gezellig druk is :)

Volgende: Hey! LaserVision! 03-'16 Hey! LaserVision!
Volgende: Best Buy Guide voor de knutselaar 11-'15 Best Buy Guide voor de knutselaar

Reacties


Door Tweakers user Silent7, dinsdag 26 januari 2016 11:43

Aha met je blogs en je best buy guide heb je dus een goede basis voor andere mensen gemaakt om zelf sebastussen te kunnen worden, bedankt!

Door Tweakers user m-unit, dinsdag 26 januari 2016 11:48

Jammer maar begrijpelijk, ik heb ze altijd met veel plezier gelezen. Ook al snap ik er vaak de ballen van.

Door Tweakers user !GN!T!ON, dinsdag 26 januari 2016 12:57

Jammer dat de hardware 112 stopt, heb deze blogs altijd met veel plezier gelezen! In ieder geval bedankt voor de verhalen tot zover.

Ben benieuwd naar je verdere avonturen :)

Door Tweakers user geldersscheepje, dinsdag 26 januari 2016 19:16

Jammer maar respecteer je keuze. Volg je hart, het leven is al zo kort. Hou ons op de hoogte.

Door Tweakers user friggler, dinsdag 26 januari 2016 23:55

Als een hobby een soort van werk wordt (dus met deadlines, enz), dan is het tijd om te stoppen en het weer op je eigen manier te gaan doen. Heb genoten van je reparatieblogs, maar ik verwacht dat ook je andere blogs gewoon weer super worden om te lezen.

Door Tweakers user [object Object], woensdag 27 januari 2016 06:49

Helaas! Hier werd je al gemist, maar ben blij dat je nog leeft haha! :)

Door Tweakers user luckremers, woensdag 27 januari 2016 10:17

jammer maar begrijpelijk!
ik heb altijd met veel plezier je blogs gelezen. :)

Door Tweakers user sebastius, woensdag 27 januari 2016 10:18

luckremers schreef op woensdag 27 januari 2016 @ 10:17:
jammer maar begrijpelijk!
ik heb altijd met veel plezier je blogs gelezen. :)
Oh maar ik wil wel bloggen hoor, tis geen afscheid :)

Door Tweakers user jhead22, woensdag 27 januari 2016 10:29

Wat jammer dat je gaat stoppen. Dankzij jouw tips heb ik het een en ander kunnen repareren. Laatst nog een harddisk waar de diodes van defect waren. Ik heb erg genoten van je blogs en leerzame informatie!

Zijn er andere plaatsen waar dit soort informatie te krijgen is? Of bepaalde boeken die je aanraad?

Door Tweakers user geonosys, woensdag 27 januari 2016 10:39

Blij dat je nog leeft :+
Je blogs zijn altijd interessant en leuk om te lezen (en het lijkt dan allemaal zo makkelijk...)
Wellicht moet ik eens een keer bij de hackspace komen kijken. Blijkt (uit je blog) dat ik daar dagelijks langs rij :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 januari 2016 10:40]


Door Tweakers user Hkuit, woensdag 27 januari 2016 10:59

Fijn om van je te horen inderdaad, en jammer van de Hardware 112, maar ik begrijp het wel; voor jou is het niet meer zo spannend (voor ons wél!).

Is er binnen de Tweakers community niet inmiddels een 2e Sebastius, een verlegen Tweaker die we nog een beetje moeten stimuleren om met zijn (haar?) reparaties e.d. naar buiten te komen?
Sebastius, Kun jij niet iemand 'opleiden', of een steuntje in de rug geven?

Door Tweakers user sebastius, woensdag 27 januari 2016 12:24

Hkuit schreef op woensdag 27 januari 2016 @ 10:59:
Fijn om van je te horen inderdaad, en jammer van de Hardware 112, maar ik begrijp het wel; voor jou is het niet meer zo spannend (voor ons wél!).

Is er binnen de Tweakers community niet inmiddels een 2e Sebastius, een verlegen Tweaker die we nog een beetje moeten stimuleren om met zijn (haar?) reparaties e.d. naar buiten te komen?
Sebastius, Kun jij niet iemand 'opleiden', of een steuntje in de rug geven?
asjeblieft niet, onderwijs doe ik al in mn dagtaak :)

Overigens sluit ik reparaties niet uit, ik ga er alleen mee minderen.

Door Tweakers user zeef, woensdag 27 januari 2016 14:37

Dank voor de HW112's tot nu toe. Enorm leuke stukjes en veel gelezen. Neem nu eerst lekker de tijd voor jezelf. Wat daarna nog komen gaat, dat zien we dan wel weer. _o_ :*

Door Tweakers user Beerseboer, woensdag 27 januari 2016 17:20

Jammer, geniet altijd erg van je stukken over stukke spullen! Maar ben het volledig met je eens dat je je privéleven en je leven voor de klas prioriteit geeft. Geen soldeerbout of duct tape die daar soelaas biedt als er wat stuk gaat ☺.

Door Tweakers user sebastius, woensdag 27 januari 2016 18:46

Beerseboer schreef op woensdag 27 januari 2016 @ 17:20:
Jammer, geniet altijd erg van je stukken over stukke spullen! Maar ben het volledig met je eens dat je je privéleven en je leven voor de klas prioriteit geeft. Geen soldeerbout of duct tape die daar soelaas biedt als er wat stuk gaat ☺.
ik wil juist wel dingen blijven doen maar ik ben toe aan iets anders dan repareren. Ik wil bouwen :)

Door Tweakers user RobV, donderdag 28 januari 2016 16:48

Bedankt voor al je artikelen tot nu toe!

Door Tweakers user Pittie, vrijdag 29 januari 2016 19:52

Inderdaad jammer om te horen dat je gaat minderen! Begrijpelijk dat ook uiteraard, maar toch heel jammer. Ik heb lang niet altijd gereageerd op je blogs, maar ze wel altijd met veel plezier gelezen! Dat er nog vele mogen volgen!

Door Tweakers user pieke73, vrijdag 12 februari 2016 11:11

Hallo Bas, via heel wat zoeken kom ik uiteindelijk bij jou terecht. Ik heb een groot probleem. Ten eerste heeft een mannetje die mijn computer zou fixen mijn hele map afbeeldingen vergeten te back uppen of kwijtgeraakt, drama!!!!!!! dus die ben ik kwijt.... hij probeert nu met een recoverprogrammaatje wat te fixen maar zegt dat er weinig hoop is omdat veel overschreven zal zijn? Dan heb ik nog een externe harde schijf van samsung waar iig nog een backup van vier jaar geleden op staat... maar dat usbpoortje doet het niet meer, het kabeltje nog wel, lampje op harde schijf brandt ook maar hij herkent hem niet meer.... Hij heeft hem open gemaakt maar het poortje zit in het schijfje verwerkt waardoor hij de harde schijf ook niet zomaar kan aansluiten op de pc. Kun jij hier iets mee? bv poortje vervangen? of heb jij nog hoop voor mijn map afbeeldingen op mijn compu? Alle tips zijn welkom! mijn email is info@hondgedrag.nl
Alvast super bedankt!! alle fotos van mijn kleine meid weg....
groeten Pieke

Reageren is niet meer mogelijk