Sticks and Pics! (USB en TV repair)

Door sebastius op woensdag 3 september 2014 20:28 - Reacties (16)
CategorieŽn: Knutselen, Resultaat, Views: 4.461

Ze komen nog steeds met enige regelmaat binnen (en ze blijven leuk om te doen! Elke keer een puzzeltje hoe je het oplost!): USBsticks worden door mensen nog altijd intensief gebruikt, zelfs in dit cloudtijdperk met dropbox, Onedrive en weet ik wat nog meer. Gewoon een stick meenemen blijft makkelijker!

Maar ja, dan is het wel nodig dat je structureel die data ook weer backupt. En dŠt gebeurt nou zo vaak niet.

Uitgepreekt. Tijd om iemand te helpen. Een USBstick met persoonlijke en bedrijfsgegevens dit keer.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7242_zps6b8b0fbe.jpg

Klassiek modelletje! Tijd om hem open te kraken!

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7243_zps86781a67.jpg

Veel beter! Zoals je ziet zijn er bij de USBconnector een aantal pads losgebroken, de meest linker (voeding) en de middelste twee (data).

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7246_zpsd0e3e49b.jpg
http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7250_zps025599dd.jpg

Je ziet hier de twee middelste pads en hun spoortjes. Mooi strak losgescheurd. Ik besloot de boel weer op z'n plek te duwen en vast te solderen:

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7251_zps7e531adb.jpg

Het ziet er afschuwelijk uit, toegegeven. Ik had eerst de lak afgekrast met een mesje, maar toen bedacht ik me dat het beter op deze manier kon. Even nagemeten, er is geen sluiting en de pads maken weer verbinding met de chip! Tijd om te testen:

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7254_zps40abe2fd.jpg

En we kunnen weer iemand blij maken met 1.5gb aan data!

Is jouw USBstick ook kapot? Ik wil je graag helpen. Ik doe het niet gratis, maar ik garandeer je dat ik veel, veel goedkoper ben dan een data-recovery bedrijf :) . Zoek even contact via de mail of DM :)

En meteen een tweede reparatie er achteraan. Van een tweaker kreeg ik de vraag of ik zijn Sony Bravia KDL-37S5500 kon repareren. Dit had hij in beeld:Een bekend probleem, ik heb al meerdere toestellen gerepareerd met deze kwaal. De chip die alle kleuren regelt, de AS15-F, is defect en moet vervangen. Een flink klusje, het is namelijk erg klein :)

Bas z'n knutselblog: [repair] Een mooie TV

Ik heb dit specifieke probleem nu inmiddels in 4 tv's aangepakt :D

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7256_zps950f155c.jpg

De TV geopend, bovenin ligt het T-Con board (losgekoppeld).

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7257_zps98855ec6.jpg

De print in kwestie, de AS15F zit rechts.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7258_zpsaeae1532.jpg

Ietsje dichterbij. De chip is 8mmx8mm groot!

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7259_zps4127efef.jpg

De pootjes losgesneden zodat ik de chip met hete lucht kan loshalen van de print (er zit onder de chip een metalen soldeervlakje.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7261_zps99045f93.jpg

De chip is verwijderd, de print moet nog wel schoongemaakt.

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7262_zps0ea0304f.jpg

En na een uurtje noeste arbeid op micro-schaal zit er een nieuwe chip op!

http://i166.photobucket.com/albums/u91/sjieto/IMG_7264_zps23ca6aab.jpg

Even een netbookje aangesloten om te kijken of de kleuren weer kloppen (zo niet, dan heb je niet goed gesoldeerd!)

En zo heb ik deze week weer twee mensen blij gemaakt!

PS: Ik merk dat in deze blog de foto's minder mooi zijn dan dat ik zou willen. Ik begin me er ook steeds meer aan te ergeren. Ik schiet nu alles met mijn iPhone4S, en dan bv door de microscoop heen. Ik heb een tekort aan licht en aan denk ik een macrolens. Heeft iemand tips hoe ik mooiere foto's kan nemen van mijn werk? (zonder meteen blut te zijn ;) )

En als allerlaatste: Als je deze maand mijn blog, of die van iemand anders, erg leuk hebt gevonden, zou je die dan willen nomineren? Productreview van de Maand: nomineren september 2014

Volgende: En er was licht! (iMac repair) 09-'14 En er was licht! (iMac repair)
Volgende: De Rode Ring des DOODS 08-'14 De Rode Ring des DOODS

Reacties


Door Tweakers user Paul - K, woensdag 3 september 2014 20:49

Netjes! Mooi om te zien dat een hoop nog te repareren is met een beetje kennis :)

Door Tweakers user johnkeates, woensdag 3 september 2014 20:58

Alleen het woord TCON al doet me weer aan die EEVBlog denken.
Als je goed engels kan zou je ook gewoon een repair Vlog kunnen starten :p Dan maak je veel kijkers blij. Ik doe dit soort reparaties ook (minus IR reflows, dat is me een wat te grote investering qua apparatuur), is altijd leuk om te zien dat eigenlijk iedereen die weet wat ie doet het op dezelfde manier doet.

Door Tweakers user sebastius, woensdag 3 september 2014 21:02

johnkeates schreef op woensdag 03 september 2014 @ 20:58:
Alleen het woord TCON al doet me weer aan die EEVBlog denken.
Als je goed engels kan zou je ook gewoon een repair Vlog kunnen starten :p Dan maak je veel kijkers blij. Ik doe dit soort reparaties ook (minus IR reflows, dat is me een wat te grote investering qua apparatuur), is altijd leuk om te zien dat eigenlijk iedereen die weet wat ie doet het op dezelfde manier doet.
Weet je, een goede vlog maken is echt een investering in tijd en middelen. Ik spreek uitstekend Engels hoewel mijn accent weer aardig 'verhollandst' is. Maar ik vind dit echt wel prima zo! (en ik wil ook eigenlijk niet met m'n kop in beeld.)

Door Tweakers user The Mole, woensdag 3 september 2014 21:31

Als je een spiegelreflex camera hebt, dan zou je kunnen overwegen een 2e hands lens aan te schaffen, en deze vervolgens om te bouwen tot macro. (hier zijn verschillende lenzen voor geschikt.) Ik heb zelf een nikon 28-80mm zoomlens omgebouwd naar macro, door alleen het voorste glas element eruit te halen. :Y)

Door Tweakers user sebastius, woensdag 3 september 2014 21:37

The Mole schreef op woensdag 03 september 2014 @ 21:31:
Als je een spiegelreflex camera hebt, dan zou je kunnen overwegen een 2e hands lens aan te schaffen, en deze vervolgens om te bouwen tot macro. (hier zijn verschillende lenzen voor geschikt.) Ik heb zelf een nikon 28-80mm zoomlens omgebouwd naar macro, door alleen het voorste glas element eruit te halen. :Y)
Ik heb een iPhone en een logitech Webcam :P

Door Tweakers user mux, woensdag 3 september 2014 22:16

sebastius schreef op woensdag 03 september 2014 @ 21:02:
[...]
Weet je, een goede vlog maken is echt een investering in tijd en middelen. Ik spreek uitstekend Engels hoewel mijn accent weer aardig 'verhollandst' is. Maar ik vind dit echt wel prima zo! (en ik wil ook eigenlijk niet met m'n kop in beeld.)
Pff, spreek me er niet van...

Door Tweakers user link0007, woensdag 3 september 2014 23:22

sebastius schreef op woensdag 03 september 2014 @ 21:37:
[...]
Ik heb een iPhone en een logitech Webcam :P
Er zijn vast wel defecte camera's te vinden die je ff kan repareren ;)

Door Tweakers user Pixeltje, donderdag 4 september 2014 07:32

Lekker bezig geweest weer! Ik lees je reparatieblogs graag, lekker leerzaam en leuk om te zien dat je zo bedreven bent met 'priegelwerk'..

https://www.google.nl/sea...ei=t_gHVKr5HMeK8QeszIGYDw

Google heeft deze dingen in de aanbieding ;) Sommige websites lijken een beetje schimmig, maar er zitten ook wat betere webshops tussen. Voor 20 euro heb je een soort opzetlensje voor je iPhone. Of de foto's er echt beter van worden weet ik niet, maar voor 20 euro kun je eigenlijk geen miskoop doen, toch?

Door Tweakers user willem1509, donderdag 4 september 2014 09:07

http://www.youtube.com/watch?v=fTz4Nhgm_SQ

Leuke tips voor je iPhone. Zo kun je met een druppel water op je lens ook superfoto's maken en hoef je niets te kopen. Wellicht handig om foto's van dichtbij te maken.

Door Tweakers user Mr.C4, donderdag 4 september 2014 10:36

Aangezien je stilstaande objecten fotografeert heb je genoeg aan een basic camera met macro lens + statief. Met een statief kun je lange sluiterstijden gebruiken waardoor je met weinig omgevingslicht toch nog een goed belichte foto kan krijgen.
Je kunt dan gaan voor een oude tweedehandse compact of nog mooier een mirrorless of dslr camera en een statief met een balhoofd.
Oude camera bodies zijn wel goedkoop te verkrijgen. Bijv. zo'n setje op marktplaats

Door Tweakers user Schlumpie, donderdag 4 september 2014 13:01

Er staat hier op v&a een fujifilm finepix s5700. Heb er laatst eentje tweedehands gekocht (ook op v&a) en hij bevalt erg goed. Hij focust tot ongeveer 1cm afstand en maakt erg mooie foto's. Als je meer wilt weten kan je me PM'en.

Door Tweakers user MarsFellow, donderdag 4 september 2014 17:58

Ik hoopte al dat je er een blog aan zou wagen. :)
Leuk om die foto's zo te zien..

Je hebt iemand echt super blij gemaakt!
Dus nogmaals super bedankt voor de top service!

Door Tweakers user Breezers, vrijdag 5 september 2014 19:07

Weer een mooie blog Sebastius !

Vraagje: kan je wellicht voortaan als je een foto maakt van component deze ook even met pijltje, vierkantje of rondje markeren ? Dus nog even foto bewerken, aangezien ik nu regelmatig zit te turen naar een foto met tientallen componenten op een printplaat, terwijl je in de tekst aangeeft dat deze "ergens" midden, rechtsboven of onder zich moet bevinden...
Uiteindelijk zie ik enkele foto's verder wel waar het nu om gaat, maar het zou wel een stukje makkelijker en plezieriger lezen zijn als je dit zou doen ?

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 6 september 2014 00:11

Ik ga er over nadenken maar ik heb daar niet echt de software voor. Het is ook weer een extra handeling ;)

Door Tweakers user macmellow, zaterdag 6 september 2014 08:39

Skitch is een gratis appje voor je iPhone, waarmee je makkelijk annotaties kan maken. Kost bijna geen tijd. Ook kan je er mee blurren.

Door Tweakers user MaD_co, dinsdag 9 september 2014 23:12

Mooie blog weer, volg ze ook altijd met veel plezier.
Ik ben in de familie/vrienden kring ook altijd degene die dit soort klusjes krijgt als er weer iets defect is geraakt.

Zo heb ik nu op zolder nog een defecte samsung tv staan le26s81b type.
Deze geeft bij het aanzetten grijs gestreept beeld.
Wanneer de tv een tijd aanstaat en dus warm wordt krijg ik wel goed beeld.
Heb hem vorig jaar voor §3 kunnen kopen:p maar door de komst van een kleine meid, nog geen tijd gehad.
Heb hem tot nu toe alleen even open gehad om te kijken maar niet verder gekomen dan zien dat er geen defecte elco's inzitten.
Toevallig nog suggesties waar ik zou moeten zowken?
Alvast dank

Reageren is niet meer mogelijk